lördag 20 juli 2013

Avundsvärt modiga tösar

Att FEMEN kvinnorna har bröst, det har de visat, men att de har så mycket guts är ju makalöst. Senast igår (19/7) gjorde några FEMEN-aktivister en aktion mot Egyptens ambassad i Berlin för att protestera mot det ökade våldet mot kvinnorna i Egypten. Aktionen skedde faktiskt under samma dag som vi kunde ha varit i Berlin, fast i ett annat syfte, nämligen att fira en glad och modig tös på hennes 30-årsdag. Grattis!

Det är anmärkningsvärt att det blir sådan uppståndelse över bara kvinnobröst i dessa tider när allt kan köpas och förbrukas. Men det provokativa är ju att FEMEN använder sig av dessa kvinnliga attribut utan de vanliga kopplingarna som vi matas med till leda.

En som vet vad politisk makt innebär är  Amina Sboui. Hon har varit fängslad sedan 19 maj i Tunisien och riskerar ett långt fängelsestraff för att skrivit FEMEN på en mur vid en begravningsplats. Huva vilket brott.

Har faktiskt inga foton på bröst, varken på egna eller någon annans, så det får bli en bild på rölleka, utan någon som helst anledning. Tycker bara att de är fina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar