måndag 15 augusti 2011

Köttnorm

En sen betraktelse över en artikel som publiserades 11/7 i SvD med titeln "Viktveganerna". Skribenten har noterat att allt fler kändisar och mediafolk går över till vegankost men är tveksam om deras motiv är de rätta.

Citat:"
Men det är knappast etik som är huvudskälet till beslutet att äta grönt hos en stor del av dagens veganer. Snarare är skälet ytligt. Den nya trenden startades i USA av Kathy Freston, som sadlat om från pälsklädd modell till veganprofet. Inte minst titeln på hennes bok Veganist – Lose weight, Get healthy, Change the world ger en hint om hur skälen till att välja vegan- kost skiftat från altruism till egoism."

Men herregud, måste det finnas etiska skäl om någon vill ändra sin kost och sluta äta kött? Det avkrävs ju ingen etiskt analys av de som äter kött. Snacka om "köttnorm"!

Nu måste jag klura ut några egoistiska eller altruistiska skäl till varför jag vill glufsa i mig några vindruvor. Eeh, det ju bli komplicerat eftersom druvorna inte ens är mina...

1 kommentar:

  1. men snälla du,, de finns antingen på ICA eller så kan du odla egna små druvor. Enklast är att uppsöka närmaste Systembolag (varför heter det SYSTEM-bolag - vilket system?)och införskaffa några flaskor VIN så har du druvorna fint förpackade bakom glas och bom!

    SvaraRadera