måndag 30 januari 2012

Otidsenligt i låtsas-Paris

Bokade idag ett bord till nästa veckas kalas på en relativt ny krog i stan, på stationen så att säga. På bokningsbekräftelsen står det att maten skall helst beställas i förväg och gästen uppmanas: Vänligen begränsa antalet rätter till max 2 olika förrätter, huvudrätter och desserter. Även om sällskapet består av 10 obeslutsamma och bångstyriga personer borde en restaurang i skaplig prisklass kunna prestera bättre! En korvmoj fixar ju sånt.

Dödsstöten för restaurangvalet blev dock upptäckten att på menyn finns anklever!? Anno 2012? Begriper inte hur man kan servera anklever från fåglar som tvångsmatats genom att en tratt pressas i fågelns hals och enorma mängder spannmål pressar ner med en pistong. Detta sker flera gånger om dagen under flera veckors tid för att fågeln ska utveckla fettlever. Var och en kan föreställa sig vilka skador och stress sådan hantering åstadkommer hos de stackars fåglarna. Denna form av djurplågeri är förbjuden i Sverige men det  kringgår vissa krögare genom att importera eländet. Väldigt modigt. 

Välmatade men ej tvångsmatade

Jag undrar förresten vad straffet blir om inte gästerna håller sig till de två rätter som stipuleras?  Hämtar personalen då tvångsmatningstratten från ankattiraljsskrubben och den avvikande förrätten mortlas ner i halsen på den oförskämda gästen. Åtgärd: avboka genast.







1 kommentar: