söndag 5 februari 2012

Domherrar

Obs! Det förekommer inga personuppgifter i detta inlägg, så ingen behöver drabbas av någon slags moralpanik över eventuell namnpublicering av fällda förbrytare eller andra idioter.

Några roande notiser, den första hade rubriken: "Fuskande studenter stängs av". I sig inget kul men det blev riktigt underhållande när det visade sig vara en plagierande student från Pedagogiska institutionen som skyllde på stress! Vilken härlig blivande pedagog för den svenska skolan!

Anonym


Den andra notisen handlade om en domare som somnade under ett brottmål i hovrätten! Det måste nästan vara lika pinsamt som om en psykoterapeut skulle somna mitt under en sessionen. Domaren förnekade den lilla tuppluren, skyllde inte på stress men ansåg sig nu ha hamnat i en jävsituation (?). Rättegången tas om, med en annan förhoppningsvis lite piggare domare. Så det kan bli.

Mindre rolig är SLUs agerande med rektor XX i spetsen angående veterinärstudenten som dömdes i tingsrätten för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen för ca ett år sedan. Att studenten var omdömeslös in absurdum är beklagligt men inget som SLU kan rå över. Däremot väcker SLUs agerande efter att ledningen fick nys om domen frågor. Lärarna på veterinärprogrammet säger sig inte ha blivit informerade om domen. Det borde vara en självklarhet att när en veterinärstudent fälls för djurplågeri väcker man en diskussion kring tillämpningen av "vetenskap och beprövad erfarenhet". Visserligen finns det belackare som påstår att det inte går att definiera innebörden av detta -men just därför måste studenterna tränas i sådana frågor. Rektorn försvarar sig och säger att SLU inte har haft någon anledning att agera eftersom SLUs uppdrag är att utbilda veterinärer och inte stänga av studenter på dylika grunder, så länge de klarar sina tentor och praktiska prov. Hohoja... Att stänga av en student och väcka en generell diskussion kring vad som förväntas av blivande veterinärer är helt skilda issues. Tyst ska det vara, det är mottot. Vi har ju några andra exempel i färskt minne tidigare under hösten. Mycket märkligt agerande av den icke-namngivna rektorn och hennes närmaste hantlangare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar